Program 2019

22. august 2019

LIERNE UTVIKLING

ARRANGØR

TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

MEDARRANGØR

NAMDAL REGIONRÅD

MEDARRANGØR


PROGRAM 11.00 – 16.00

ÅPNING

ORDFØRER I LIERNE BENTE ESTIL ÅPNET KONFERANSEN

SIGMUND KVELI

KONFERANSIER

Sigmund Kveli er født og oppvokst i Kvelia i Lierne. Han kan velge mellom flere titler, for eksempel Sigmunderholder, Kvelirulant eller Selvstendig dagdrivende. Han er administrerende direktør og HMS-ansvarlig i sitt eget enkeltmannsforetak, og formiddaglig leder i Kveli Rånes Bremseth AS. Han er fast spaltist i Namdalsavisa, og skriver også tekster for andre artister. Siden 2014 har han hatt regiansvaret for Pe Torsa i Kvelia, og ikler seg av og til rollen som Jens Peder i det samme skuespillet. Han gjør stort sett bare det han synes er morsomt, og tror det blir artig å være konferaniser på Norgeskonferansen.

ARVE LØBERG

KONFERANSIER

Arve Løberg har mer enn 40 års medieerfaring som journalist, redaktør og direktør. Han har blant annet jobbet i Namdalsavisa, VG, TV 2 og Trønder-Avisa, i sistnevnte som redaktør i 15 år. Han driver i dag sitt eget konsulentfirma i Steinkjer i tillegg til en rekke styreverv i forskjellige selskaper, blant annet som styremedlem i Lierne Nasjonalparksenter. Opprinnelig snåsning, og er mest stolt over å være æresmedlem i Pe-Torsa.

KULTURNÆRING OG FRIVILLIGHET

TEMA FØR LUNSJ

Kulturnæringa er avhengige av å ha et frivilligheten til å hjelpe seg, spesielt under større arrangement. Men hvordan fungerer samspillet i praksis? Hvilke utfordringer ser en i dag, og hva blir utfordringene framover? Til å svare på det har vi fått med oss to nasjonale kulturnæringsaktører og Frivillighet Norge til å gi oss et innblikk.

HANNE VILJA SAGMO

NORSK REVY

Hanne Vilja Sagmo, daglig leder for Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival. Kommer fra Namsos, bosatt i Grong, jobber på Høylandet og har hytte i Lierne, så jeg er en absolutt Namdaling. Er opptatt av kulturens plass som identitetsskaper og som utvikler. Lever etter Norsk Revys motto: Vi gjør Norge morsommere- og tar humor på alvor. 

Skal snakke om kulturnæring og frivillighet som utviklingsfaktor i distriktene.

MAY BRITT STØVE

PEER GYNT

May Brit Støve er sjef for utvikling i Peer Gynt AS, og er i tillegg produsent for mange av arrangementene under Peer Gynt-stemnet. Hun har mange år i selskapet, og bred erfaring med å jobbe med frivillige. 
Hun er utdannet i kulturledelse, kultursponsing og retorikk fra bland annet Handelshøyskolen BI, og med mye erfaring fra prosjektledelse, herunder finansiering, økonomistyring og produksjonskompetanse på kunstneriske produksjoner. Særlig kompetanse på Ibsens Peer Gynt, tolkninger og innhold. 

GURI IDSØ VIKEN

POLITISK SENIORRÅDGIVER I FRIVILLIGHET NORGE

Guri Idsø Viken har jobbet med medier og kommunikasjon i over 15 år og er i dag politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge. Hun er også jevnlig kommentator og debattant i ulike medier og fast spaltist i Namdalsavisa og jobber med sin andre roman. Hun er utdannet litteratur-, medie- og samfunnsviter og innehar en rekke styreverv, blant annet i Norsk Revy og Bokbyen Tvedestrand og som styreleder for SVs nasjonale, kulturpolitiske nettverk. Er stolt av å være fra Vassbotna i Namdalen og bor i dag på Sandøya utenfor Tvedestrand. Begge steder øker bevisstheten om god distriktspolitikk.

DISKUSJON

KULTURNÆRING OG FRIVILLIGHET

Diskusjon med innlederne, konferansier Arve Løberg, May Britt Lagesen og medvirkning fra publikum

LUNSJ


HVORDAN BYGGER VI NORGE? 1950 VS 2050

TEMA ETTER LUNSJ

På 1950-tallet var det stort fokus på å bygge opp landet. Har politikere og innbyggere i Norge det samme fokuset i dag, eller har vi tatt en annen retning? Og hvordan har vegen fram til dagens Norge sett ut? Bli med i en diskusjon om hvordan landet Norge skal bygges og se ut i årene fram mot 2050

RONNY SVENSSON

INNLEGG FRA SVENSK FORSKER

Ronny har i hele sitt yrkesliv jobbet med samfunnsplanlegging, regional utvikling og kommuneutfordringer i hele sitt yrkesliv.
Han har vært lærer og forsker på en teknisk högskola KTH i Stockholm, vært statlig utreder av regionale og lokale utviklingsspørsmål, vært generalsekretær i en kommuneorganisasjon i drygt 20 år (SmåKom) og vært rådgiver til mange landsbygdskommuner.
Nå er han sekretær i ett nasjonalt nettverk der landsbygdens kommuner i Sverige arbeider for å få flere sparbanker på landsbygda. Der deres forbilde er Norges sparbanker.

Skal si noe om parallellutviklingen i Norge og Sverige fra 1950 til i dag.

Ronny har sent to rapporter som kan leses her:

Kan infrastruktur skapa en ny verklighet.

Oppsummering av den statliga regionalpolitiken i Sverige.

DISKUSJON

HVILKEN ROLLE SKAL STATEN OG STORSAMFUNNET TA, OG HVA ER LOKALSAMFUNNETS ANSVAR?

Tre personer med ulik bakgrunn diskuterer sammen med Ronny Svendsson, publikum og konferansier Arve Løberg

HEIDI GRENI

I DISKUSJONEN: STORTINGSREPRESENTANT FOR SENTERPARTIET

Heidi Greni, født og oppvokst i Holtålen. Stortingsrepresentant for Senterpartiet siden 2011. 16 år som lokalpolitiker i Holtålen. Medlem av kommunal og forvaltningskomiteen. Medlem av Nordisk Råd. Opptatt av vekst og utvikling i HELE landet. Yrkeserfaring med cirka 30 år som butikkmedarbeider i Coop.

INGE RYAN

I DISKUSJONEN: RÅDMANN I NYE NAMSOS

Inge har jobbet med distrikts- og kommuneutvikling på lokalt og nasjonalt plan, både som tidligere stortingspolitiker, fylkesmann for Nord-Trøndelag, og leder for indre Namdal regionråd. Han var prosjektleder for kommunesammenslåingen mellom Namsos, Fosnes og Namdalseid, og er i dag rådmann for «nye Namsos».

JON HÅVARD SOLUM

I DISKUSJONEN: ADMINISTRERENDE BANKSJEF I GRONG SPAREBANK

Jon Håvard har vært sjef i Grong Sparebank siden 2000, en bank som har vokst kraftig de siste årene. Han er styreleder i NTE, Boli Eiendomsmegling AS og IN-Vest AS. Han er styremedlem i Finans Norge og Sparebankforeningen i Norge. Utdanning fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.


Program i Liernehallen ferdig

KONFERANSEOPPLEVELSEN FORTSETTER MED PRAKTISK DEL LATTER I KVELIA FOR PÅMELDTE

Buss til Kvelia og Pe-Torsa 16.30 utenfor Liernehallen

Relaterte artikler

Norgeskonferansen

Meld deg på Norgeskonferansen

Norgeskonferansen er en årlig næringspolitisk kulturkonferanse i Lierne av Lierne Utvikling. Med oss på arrangørlaget har vi Trøndelag fylkeskommune og…

Baxt Lierne AS

Ansatte pga. omstillingen: 45
Les om bedriften

Blåfjell AS

Ansatte pga. omstillingen: 7
Les om bedriften

Fjellheim Gård

Ansatte pga. omstillingen: 1
Les om bedriften

LiVERTEN

Ansatte pga. omstillingen: 2
Les om bedriften

Lierne Utmarkservice

Ansatte pga. omstillingen: 11
Les om bedriften

Li-Snadder

Ansatte pga. omstillingen: 1
Les om bedriften

Lierne Viltforedling

Ansatte pga. omstillingen: 5
Les om bedriften

Lierne Tre

Ansatte pga. omstillingen: 15
Les om bedriften

Liskifer AS

Ansatte pga. omstillingen: 4
Les om bedriften

Lierne Industribygg

Ansatte pga. omstillingen: 20
Les om bedriften

OMSTILLING

130 nye arbeidsplasser innen 2021

PLANEN

119 av 130 arbeidsplasser skapt i 17 bedrifter!

92% av målet er nådd.
Laster kartet... Laster...