Fredrik Totland er 15 år, oppvokst på Rørvik, men med foreldre som kommer fra Sørli. Når han var 10 år flyttet familien hjem til Lierne, og i dag bor han i Mebygda.
Han er aktiv innen idrett, med fokus på volleyball og idrett. Og mellom treningene blir det tid til litt dataspill. Men han har også en stor matinteresse, og planen er klar – han skal bli kokk.
For tre år siden var han med på «Sommarlovsenterpenørene», der han startet en sommerbedrift og solgte vafler og kaffe utenfor butikken i Mebygda. Året etter fikk han tilbud om å selge hamburgere fra ei gatekjøkkenvogn under Li-Martnan.
-Etter det spurte pappa om jeg hadde lyst til å starte noe eget innenfor mat, og det ville jeg! Før oppstarten måtte Fredrik først søke fylkesmannen om å få stå som bedrifteseier, etter som han er under 18 år. Så ble det investert i ei hamburgervogn. -Jeg får ikke ha noe økonomisk ansvar selv, så det er mamma og pappa som står ansvarlig fram til jeg blir 18 år, forklarer Fredrik. I sommer registrerte han bedriften Fredrix, og under Li-Martnan i sommer fikk han en pangstart. -På lørdagen hadde jeg ikke 5 minutter ledig heller. Etter to dager måtte jeg momsregistrert meg (omsetning på over kr. 50.000), sier Fredrik. Han har som plan å selge mat fra vogna under arrangementene i Lierne, og i ferietiden. -Etter hvert ønsker jeg også å være med på å tilby en smak av Lierne til tilreisende, og de som bor her, forteller Fredrik.
Artikkelen er hentet fra Lierne Næringsforening sitt nyhetsbrev.