Trøndelag er nylig blitt kåret til Norges beste matdestinasjon. Lokalmaten fra Lierne tar også sin stolte plass i Trøndelag. Da er det godt å vite at også den yngre garde stiller opp som matambassadører og godt vertskap.
Elevbedriften «Make it» fra Stortangen skole har det siste året jobbet tett sammen med Liverten og Li-snadder og var blant annet å finne under både Norgeskonferansen og Førjulsmartnan i Lierne 2018.

Daglig leder i LiVERTEN, Roy Inge Bergli har hatt en viktig posisjon for samarbeidet med elevbedriftens seks elever: «De er drevne verter og flotte lierneambasadører. Det er artig å se at de har kunnskap om og virkelig er stolt av lokalmaten som serveres».

Vi siterer Ungt Entreprenørskap sin beskrivelse for Elevbedrift. Programmet Elevbedrift handler om å ha en idé og gjøre noe med den. Man skal starte, drive og avvikle en liten bedrift over en periode. Hva man kommer opp med av ideer til bedriften og hvordan man velger å organisere den, kommer til å bli avgjørende for hvor vellykket bedriften blir. Man får hjelp og veiledning av læreren, og veilederen underveis, men det er sitt eget pågangsmot og sin egen kreativitet og innsats som kommer til å være avgjørende for hva man får til.
På Stortangen skole har man av praktiske årsaker valgt å legge arbeidet med elevbedrift knyttet til faget mat og helse, og til 9 trinnet, med det trenger ikke å være en ulempe når man bor midt i matfatet. Og når en bedrift avvikles står det allerede nye aspiranter på trappen å venter. Liverten og Li-snadder signerte nemlig nylig en partnerskapsavtale med Elevbedrifter “Mat i magen”, for sesongen 2019.

MEN har du en god idé som du vil finne ut mer om, uansett fag eller område anbefaler vi at du tar kontakt med oss i Team Lierne Utvikling så skal vi hjelpe deg å komme videre. Vi er tilgjengelig hele året, send oss en melding på Messenger eller tlf 90 13 25 56 så skal vi hjelpe deg videre!