Ole Ivar Ness tok over som daglig leder i Li-Snadder AS i 2015, etter sin far som startet selskapet i 2003. Gårdsbutikken som stod klar i fjor sommer har opplevd gode besøkstall, spesielt før jul. Nå har bedriften fokus på å få varene sine ut i dagligvarekjedene i Midt-Norge.

Li-Snadder videreforedler kjøtt og fisk, og i fjor gikk det med intet mindre en 4 tonn elgkjøtt, 3 tonn villaks, ca. 50 lam og et par tre tonn med grisekjøtt. -Vi har et godt samarbeid med lokale leverandører, hvor blant annet Lierne Viltforedling bidrar med mesteparten av elgkjøttet, sier Ole Ivar. Fra han tok over har han hatt et mål om å få på plass en gårdsbutikk, og i sommer sto den klar.
-Selv om den ligger litt avsides har det vært vært veldig bra med besøk. Og før jul var det høytrykk. Nesten halve årsomsetninga blir gjort i november og desember. I 2016 solgte vi for over en million bare i desember, fastslår Ness. På det meste var det 5 fast ansatte, mens i dag er det to faste og flere deltidsansatte.
-Vi tenker mye på rekruttering, og har en avtale med Stortangen skole, og leier inn en elevbedrift som ekstra arbeidskraft. Det er viktig å vise de unge at det finnes mange jobber innenfor matnæringa her, sier Ole Ivar.
Fokuset for Li-Snadder framover er å komme ut med varer i dagligvarekjedene, og det er butikkene i Midt-Norge som er første mål. -I fjor omsatte vi for 2,7 mill. Målet er å øke omsetninga og å få flere faste ansatte igjen. Det er spesielt selgere vi har behov for nå, avslutter Ole Ivar.
Vil du se mer om Li-Snadder, kan du besøke deres facebooksider her
Artikkelen er hentet fra Lierne Næringsforening sitt nyhetsbrev.