LiVERTEN er en av flere liernebedrifter som har satt endring og utvikling på dagsorden. LiVERTEN driver resturant med servering, catering, servicestasjon, bakeri og har gjennomgående fokus på kortreist mat.
Det er sånn at år en driver på på en liten plass og har ei lita bedrift rekker en ikke tenke på framtida. Med hjelp fra Lierne Utvikling har LiVERTEN fått muligheten til å tenke framover. Daglig leder Roy Inge Bergli forteller videre at bedriften har satt igang prosjekt for å bygge framtida. Både ved å sikre og ta vare på det vi har og å utvide.
Har flere utviklingsprosjekt pågående
I LiVERTEN er det tempo, de driver nå to ulike utviklingsprosjekter. Ett design og merkevareprosjekt, med design ny logo og en rød tråd for hele uttrykket. Det andre prosjektet ser på mulighetene for overnatting i sentrum av Nordli, med overnatting på en ny måte. Prosjektet har fått navnet Hotell Lierne.
“Uten Lierne Utvikling hadde vi ikke en gang tort å tenke tanken på å satse så mye. Styret og administrasjonen har bidratt positivt og vært tett på” – Roy Inge Bergli.
Videre forteller Bergli at nedlegginga av Lierne Bakeri har ført til at hele næringslivet i lierne tørr og må å tenke nytt, nye markeder, nye produkter. Før var bedriftene fornøyd med det som var, nå både må og tørr de å ut. Bedriftene evner å omstille seg, med både nye aktører og ny optimisme.Totalt oppleves hele spekteret av næringslivet i Lierne som optimister fortia.
Samarbeid er gull
Samhandling på tvers av bedriftene er unikt i Lierne. Isteden for å konkurrene på hver vår plass så samarbeider vi. Eksempelvis er LiVERTEN med i konkret samarbeid med Li-snadder, Lierne Viltforedling, Englagaard Sjokolade. Med slikt sterk samarbeid med andre aktører får vi til å virkelig levere i det markedet vi leverer i. Vi ser i det daglige at det er mange liernebedrifter som tenker sånn og kjøper varer og tjenester av hverandre forteller Bergli.
LiVERTEN har hatt en fin vekst og er idag sju faste ansatte fordelt på åtte – ni årsverk. Bedriften leverer blandt annet all mat til revvyfestivalen og en god del bakst til dagligvaren i nærområdet. Alt handler om kortreist mat og lokale tradisjoner.
Nå i det siste er vi ganske stolte av at vi har fem kokker i staben smiler Bergli, dette har vi fått til gjennom kompetanseheving i regi av Lierne Utvikling.
Vi i Lierne Utvikling er også meget stolte av den utviklinga LiVERTEN får til. Vi gleder oss til å fortsatt være med å bidra der vi kan for framtida.
Har du en ide eller et prosjekt du ønsker å diskutere med oss?